Om oss

Patrik Karlsson 

   

Jag är en 48-årig tävlingsmänniska som tycker om att träna hund men ännu mer att tävla. Till vardags driver jag eget svetsföretag, har hus och familj med fyra idrottsintresserade barn. Finns det tid över (!) tränar och tävlar jag tennis (lag trea i Sverige).

 

Tävlingsformen IPO passar mig då jag tycker att man har en möjlighet att få "betalt" för det där lilla extra, alltså precisionen. Samtidigt innebär IPO tre tävlingsmoment på en och samma tävling, spårarbete, lydnad och skydd.

 

Jag har tidigare kört upp en New Founland till lydnadschampion och räddningshund, tränat upp en schäfer till tjänstehund inom Försvarsmakten och tävlat i lägre klass spår och sök.

 

Jag har tidigare gått en specialkurs inom ammunitionssök och är utbildad träningsfigurant och provledare inom IPO.

Maria Fredin

 

Jag är en 51-årig fyrabarnsmamma som arbetar heltid som specialpedagog på gymnasiet. På min fritid engagerar jag mig i familjen, dessutom älskar jag att träna hund framför allt valp- och unghundar. Jag har tidigare tävlat sparsamt men engagerat mig inom tjänstehundsverksamheten och mentaltester fram till ett knä började krångla. Numera har jag fattat tycke för IPO då tävlingarna genomförs plana ytor, det passar mig och mitt knä. Tillsammans med Patrik tränar och tävlar jag familjens mallar.

 

Tidigare hundar: En golden, tervurens, två schäfrar, border collie och nu två mallar.

 

Jag är sedan tidigare utbildad djursjukvårdare och har gjort etologiska studier av vargar i hägn.

 

Jag är utbildad SBK-instruktör sedan 1986 och håller en del kurser i Karlskrona BK. Jag är också testledare inom MH och MT och har genomfört specialkurserna sök och valp inom Svenska Brukshundklubben.

 

Tidigare har jag varit ansvarig för Karlskronas tjänstehundar inom Hemvärnet och gick då samtidigt i befattning som plutonsbefäl.  

 

Jag är utbildad provledare inom IPO och har genomfört specialkursen för ammunitionssök.

 

 

Min tidigare erfarenhet inom uppfödning är av rasen schäfer då jag fött upp två schäferkullar i hemmiljö.

 

Sedan 2010 är jag kontrakterad av Försvarsmakten som Fodervärdskonsulent i Blekinge. Detta innebär bland annat att jag ger Fodervärdarna utbildning och support under deras tid med sina försvarsmaktshundar. Vill du veta mer om vad det innebär att vara Fodervärd kan du läsa på Försvarsmaktens sida eller kontakta mig.